De hond

Honden hebben 2 weken nodig om het lichaam in balans te krijgen na een osteopathische behandeling. Gedurende deze periode is het nodig de honden rustig te houden, geen lange wandelingen te maken en niet te lang achter elkaar spelen. De hond moet wel zijn energie kwijt kunnen, maar heeft veel energie nodig om zijn lichaam te herstellen. Het herstellen van de lichaamsbalans is het doel van de osteopathische behandeling.

Door het vrijkomen van afvalstoffen uit het lichaam kan de hond de eerste 2 dagen na de behandeling erg sloom zijn en zelfs wat aan de diarree gaan. Dit is het gevolg van de uitscheiding van afvalstoffen via de darmen en nieren.

Na 2 weken kunt u de wandelingen en de tijd met spelen weer op gaan bouwen.

Afhankelijk van het soort probleem waarvoor de hond behandeld wordt kan een herhalingsbehandeling nodig zijn na 1 tot 6 weken. Dit wordt besproken aan het eind van de eerste behandeling. In sommige gevallen is een behandeling pas weer nodig als het dier een terugval heeft, dit kan soms wel een jaar later zijn.

De kat

Katten kunnen ook een beetje sloom zijn en eventueel wat dunne ontlasting hebben na een osteopathische behandeling. Katten zijn echter wat moeilijker te sturen. Het advies is om de katten de eerste 2 dagen na behandeling niet teveel buiten te laten en daarna regelen de katten zichzelf. Ook voor de kat geldt dat een eventuele vervolg behandeling, indien nodig, kan plaatsvinden na 1 tot 6 weken.

  • Binnen 50km vanaf Emst? Dan reken ik geen reiskosten
  • Een behandeling bij mij thuis is voordeliger dan op locatie
  • 4 dieren op 1 locatie? Dan worden geen reiskosten berekend
  • Bent u op een locatie waar ik werk? Gratis 3 minuten check-up