Als klein meisje wist ik al dat ik met dieren wilde werken en dierenarts wilde worden. Na de middelbare school kon ik, na 2 jaar uitgeloot te zijn, beginnen aan de studie diergeneeskunde.

Na deze studie goed te hebben doorlopen kwam ik in februari 1998 in een gemengde praktijk in twente terecht. Het was een echte James Harriot-baan. Al snel ben ik me gaan verdiepen in de paarden en gezelschapsdieren geneeskunde. Met veel plezier heb ik de praktijk, waar ik werkte en later in de maatschap zat, naar een hoger diergeneeskundig niveau gebracht op het gebied van paarden en gezelschapsdieren.

Toch liep ik tegen mijn grenzen aan wat betreft therapie uitoefenen. De diagnoses waren wel te stellen, maar voor therapie moest ik de dieren doorverwijzen naar elders. In 2003 heb ik een cursus acupunctuur gevolgt bij de NAAV. Hierdoor is het mogelijk meer patienten te behandelen. Daarbij ben ik me gaan verdiepen in de fytotherapie (kruidengeneeskunde).

Om nog meer dieren te kunnen behandelen en om me blijven te ontwikkelen ben ik in 2007, met veel plezier, begonnen aan de studie osteopathie voor dieren bij de ICREO. Deze is 20 juni 2010 afgerond. De leraren bij de ICREO stimuleren de studenten om veel in de praktijk te oefenen. Zodoende kon ik tijdens de studie al een hoop praktijkervaring opdoen, vooral het laatste studie-jaar waar de studenten in staat zijn een algehele osteopathische behandeling uit te voeren. Mijn afstudeer scriptie met als onderwerp “de thermografische benadering van de osteopatische behandeling van het paard” heeft mij de kans gegeven om de resultaten van een osteopatische behandeling te beoordelen.

Met veel plezier voer ik nu osteopathie uit op zowel paarden, honden en katten. Mijn werk in de gezelschapsdieren-praktijk bij D.A.P. van de Wouw in Leiden zit erop, waardoor ik werkzaamheden onder eigen naam flink heb kunnen uitbreiden. Naast osteopathie voer ik nu meer second opinions met thermografie en aanvullend bloedonderzoek uit. Daarnaast staan weer meer kreupelheidsonderzoeken bij paarden en honden op het programma. Dit in combinatie met voedings-en trainings-adviezen en bij paarden vaak ook nog een controle van de ligging van het zadel. Om de nabehandeling van de osteopathische behandeling beter te begeleiden, geef ik tegenwoordig steeds meer revalidatie trainingen onder de man en aan de lange teugel (volgens de Piet Bakker methode). De lange teugel training is een goede methode om onbelast de goede spieren van een paard te trainen. Als opstartprogramma bij pees- en rugblessures werkt het ook ideaal.

Vanaf februari 2011 tot en met november 2013 hebben Hans Arendse en ik met een opleiding voor thermografie bij dieren gegeven. Onder de naam ICETD ofwel International Centre for Equine Thermographic Diagnostics. Hiervoor was in Nederland nog geen volwaardige opleiding en wij merkten dat hier wel behoefte aan was. In deze opleiding van het ICETD verzorgde ik de lessen anatomie, fysiologie en neurologie. Hans regelde de technische lessen en camera handling. Samen bespraken wij de interpretaties met de studenten. Dankzij de thermografie onderzoeken, die de studenten inleveren, krijgen Hans Arendse en ik weer nieuwe ideeën om verschillende aandoeningen thermografisch beter in kaart te brengen. Zo blijven de opleiding en mijn eigen werkzaamheden levendig en interessant. Door de vele werkzaamheden thuis en onderweg ben ik gestopt met lesgeven aan het ICETD en is Hans Arendse verder gegaan met de opleiding.

In december 2012 zijn wij verhuisd naar de Oranjeweg 111 in Emst. Hier gaf ik trainingen en kon ik paarden revalideren. Behandelingen van paarden , honden en katten kan aan huis.

Sinds 1 juli 2023 woon ik aan de Elspeterweg 42 in Vaassen. Hier ben ik met de mensen van landgoed De Geelmolen een nieuwe vorm van praktijk aan het opzetten. Ik ga weer workshops over bewegingsleer en kreupelheden bij paarden en bij honden geven en ander workshops en clinics.

Ik ben mij aan het focussen op een breder aspect van mijn werkzaamheden. De essentie ligt bij de connectie en uitwisseling tussen dier en mens.